Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Æbler

Æbler skaber ravage i køleskabet

Æbler udskiller store mængder af stoffet ethylen - en gasart, som påvirker omkringliggende frugter og grøntsager, så de modner før tiden.

 

Lægger man f.eks. æbler sammen med agurker eller bananer, som er meget følsomme over for ethylen, vil både agurker og bananer hurtigt blive overmodne

 

 Hos agurkerne viser dette sig som gulfarvning og fremskreden frøudvikling, og bananerne får sorte pletter.

 GRAM anbefaler derfor, at æbler opbevares separat, og det samme gælder for pærer, blommer og ferskner. Disse frugter er også storleverandører af ethylen, og de bør derfor altid opbevares for sig.