Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Agurker

Opbevar agurker og tomater hver for sig

Agurker og tomater har det fint med hinanden i salatskålen, men de tåler ikke hinandens selskab ved længere tids opbevaring. Agurker er meget følsomme overfor ethylen - en gasart, som bl.a. modne tomater udskiller. Gassen får agurkerne til at modne hurtigere, hvorved både kvalitet og holdbarhed forringes. En tydelig kvalitetsforringelse er overmodenhed, som viser sig ved at agurkerne bliver gule og får fremskreden frøudvikling. Du kan undgå, at agurkerne påvirkes af ethylen ved at opbevare dem separat - og altid i emballage.  Emballage forhindrer ikke kun påvirkning af ethylen, men hindrer også at agurkerne tørrer ud. 

 

Med et indhold af hele 97% vand sker der en stor fordampning fra agurkerne, og det er derfor af afgørende betydning for holdbarheden, at de opbevares i tætsluttende emballage

 

Køleskader

Agurker bør ikke opbevares i køleskabet, men i en svaleafdeling eller et svaleskab, hvor temperaturen er højere. Ved lave temperaturer kan agurkerne få køleskader i form af indsunkne pletter og et glasagtigt frugtkød. Ofte bliver køleskaden først rigtig tydelig, når du tager agurken ud af køleskabet og glemmer at lægge den tilbage igen. Ødelæggelsen så at sige accelererer. Efter blot nogle få dage ved stuetemperatur flyder agurken hen og går i forrådnelse.