Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Auberginer

Auberginer skal ikke i køleskabet

Auberginer hører til de sarte grøntsager, som ikke tåler for kold opbevaring.
Gram anbefaler derfor, at du opbevarer auberginer i en svaleafdeling, hvor temperaturen er højere end i køleskabet.

 

 

Ved temperaturer under 7°C får de let køleskader, der viser sig som bronzefarvede skjolder på overfladen, indsunkne pletter og brunfarvning af frugtkødet


 

Køleskader

Mange andre “eksotiske” frugter og grøntsager som f.eks. tomater, agurker, bananer, avocadoer og citroner risikerer også at få køleskader i køleskabet, og bør derfor opbevares i en svaleafdeling eller i et svaleskab. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at frugter og grøntsager, som er dyrket under varmere himmelstrøg - eller i drivhus, også skal opbevares ved varmere temperatur.

 

Dårlige naboer

Auberginer er meget følsomme overfor ethylen - en gasart, som bla. avocado og modne tomater udskiller, og som får auberginerne til at modne hurtigt. Opbevar derfor altid disse grøntsager hver for sig.

 

Kan fryses

Auberginer kan fryses uden forudgående blanchering. De bliver dog både vandede og slatne efter frysningen, og de er derfor bedst egnede til brug i sammenkogte retter.