Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Avocado

Læg ikke avocado i køleskabet

Avocado dyrkes i tropisk- og subtropisk klima, og de skal transporteres langt, før de når frem til vore breddegrader. De høstes derfor, mens de stadig er hårde og umodne, og ofte er de stadig umodne, når du køber dem. For at de kan modne og få den bløde og cremede konsistens, som er karakteristisk for avocado, anbefaler GRAM, at de opbevares i en svaleafdeling eller i et svaleskab. Opbevaring i køleskabet kan medføre køleskader i form af brune pletter i frugtkødet - og at modningsprocessen stopper

Du kan mærke på avocadoen, om den er moden, ved at trykke i den ende hvor stilken har siddet. Giver frugtkødet efter er avocadoen moden.

 

Opbevares separat

Avocado udskiller ethylen - en gasart, som får nogle frugter og grøntsager til at modne før tiden. Lægger du f.eks. avocado ved siden af agurker, vil agurkerne hurtigt blive overmodne, fordi er meget følsomme overfor ethylen. Opbevar derfor altid avocado separat - evt. i en boks med tætsluttende låg, som forhindrer, at avocado påvirker andre fødevarer med ethylen.