Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Bananer

Bananens skræl sladrer

Små brune pletter på bananskrællen er et sundhedstegn. Det viser nemlig, at bananen er ved at blive moden. Større brune flader derimod er tegn på, at bananen har været udsat for stød eller tryk. Under disse pletter er frugtkødet ofte meget blødt, glasagtigt eller sort. Det er imidlertid ikke kun håndteringen af bananerne, der kan forårsage kvalitetsforringelse - det kan forkert opbevaring også.
 

Kort holdbarhed i frugtskål

Bananer er meget følsomme overfor ethylen - en gasart, som bl.a. modne æbler og pærer udskiller, og som får bananerne til at modne. Vær derfor opmærksom på, at bananernes holdbarhed forringes, hvis du lægger dem i en frugtskål sammen med æbler og pærer. Når modningen først er sat i gang, kan den ikke stoppes igen. Du kan beskytte bananer mod ethylen ved at opbevare dem separat - eller ved at emballere dem i en plasticpose.

 

Bananer bør ikke opbevares i køleskabet. Allerede ved temperaturer under 12°C får de køleskader

 

Ikke i køleskab

Skaderne viser sig ved at skrællen bliver misfarvet, og ved at modningsprocessen stopper. GRAM anbefaler derfor, at de opbevares i en svaleafdeling eller i et svaleskab, hvor temperaturen er højere.