Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Broccoli

 

Brocolli - en sart grøntsag

Broccoli er i familie med blomkål, men meget sartere med hensyn til opbevaring.
Lægger du frisk broccoli på køkkenbordet uden emballage, vil de lynhurtigt tørre ud. Der går kun 1-2 dage, før de er bløde og slatne.
 

 

Opbevar altid broccoli i en plastpose på det koldeste sted i køleskabet. Her kan de holde sig i over en uge


Velegnet til frysning

Brocolli er velegnet til frysning. For at sikre længst mulig holdbarhed skal de dog blancheres først: Vask, rens og del broccolien i mindre buketter. Bring vandet i kog (6 liter pr. kg grøntsager) og kog broccolien i 2-3 minutter. Blancheringstiden regnes fra det øjeblik, hvor vandet koger. Tag broccolien op, og afkøl dem hurtigt i koldt vand. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte, fordel dem i fryseposer og læg dem i fryseren.
Ved blanchering ødelægges de enzymer, der kan forringe kvaliteten og holdbarheden. Hvis grøntsagerne ikke blancheres, får de nemt en hø-agtig smag, som skyldes, at fedtstoffet i grøntsagerne harskner.

Opbevar altid broccoli i en plastpose på det koldeste sted i køleskabet. Her kan de holde sig i over en uge. Lægger du frisk broccoli på køkkenbordet uden emballage, vil de lynhurtigt tørre ud. Der går kun 1-2 dage, før de er bløde og slatne.
 

Indfrysning

Ved indfrysning af større mængder sættes fryseren til at indfryse. I de elektronisk styrede frysere fra GRAM afbrydes indfrysningen automatisk, når den valgte indfrysningstid er udløbet. Det sparer energi.