Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Brød

Frisk brød fra fryseren

Hvis der ikke bor en bager lige om hjørnet, er det både praktisk og nemt med brød og andet bagværk i fryseren. Så kan du til enhver tid sætte frisk morgenbrød på bordet og servere flutes til maden. Og du kan glæde dine gæster med hjemmebag.

 

Frysetips

Du får det bedste fryseresultat, hvis du pakker dit nybagte brød i fryseposer, mens det stadig er lunt. Den kondens der derved dannes i posen er med til at holde brødet frisk i længere tid. Når brødet er helt afkølet lægges det i fryseren.

 

Ikke i køleskab

Brød bagt af hvedemel bør ikke opbevares i køleskabet, hvor det hurtigt bliver hårdt og tørt. Ved køleskabstemperaturer omkring 5°C, danner brødets stivelse krystaller, som gør brødet hårdt.

 

Forsøg har vist, at brød opbevaret i køleskab i 20 timer føles lige så gammelt som brød, der har været opbevaret ved stuetemperatur i 75 timer
 

Du kan delvis fjerne krystallerne igen ved at genopvarme eller riste brødet, men det vil aldrig genvinde den "friskhed", som kendetegner nybagt brød. Vi anbefaler derfor, at du opbevarer dit hvedebrød uden for køleskabet - gerne i en "brødkasse".