Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Champignon

Champignon gror i køleskabet

Champignon er ikke en grøntsag, men en svamp - en såkaldt sporeplante. Den har dog det til fælles med grøntsager, at den er levende, indtil den bliver spist eller tilberedt. Det betyder, at svampen fortsætter med at ånde og gro i hele dens levetid. En proces, som både forringer kvaliteten og holdbarheden.


Længere holdbarhed

Man kan ikke bremse denne proces, men man kan forsinke den på flere måder.


Det er afgørende for holdbarheden, at svampene opbevares korrekt i køleskabet. De skal opbevares så koldt som muligt

 

Det vil sige på en af de nederste hylder i køleskabet - lige over grøntsagsskufferne. Man kan yderligere forlænge holdbarheden ved at skære roden af, inden svampene lægges i en plastpose - eller i en opbevaringsboks med låg, som forhindrer udtørring. Champignon skal først skylles, umiddelbart før de skal anvendes, og de skal altid skylles under rindende vand. Lægges svampene i vand, bliver de bløde og kedelige.