Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Citroner

Læg ikke citroner ved siden af mælken i køleskabet

Aromastoffer fra stærkt lugtende fødevarer som f.eks. citroner kan give afsmag til omkringliggende varer. Æg, smør og mælk i åben emballage optager let lugt og smag fra andre fødevarer, og man bør derfor ikke opbevare citroner sammen med æg eller mælkeprodukter.

 

Allerede ved temperaturer under 10°C får citroner køleskader i form af misfarvning og udtørring af frugtkødet

 

Køleskader i køleskabet

Citroner tåler ikke længere tids opbevaring i køleskabet, hvor gennemsnitstemperaturen er ca. 5°C. Allerede ved temperaturer under 10°C får citroner køleskader i form af misfarvning og udtørring af frugtkødet. GRAM anbefaler derfor, at citroner opbevares der, hvor der er varmest i køleskabet

 

Isterninger

Citroner i skiver kan fryses og anvendes som isterninger f.eks. på en varm sommerdag. Skyl citronerne og skær dem i hele eller halve skiver. Læg dem i ét lag i et fad med frysefolie over, og frys dem. Når de er frosne, kan de lægges i en pose. På den måde undgår man, at skiverne fryser sammen i en klump