Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Ferskner

Ferskner skal opbevares koldt

De fleste “eksotiske” frugter som f.eks. bananer, ananas, citroner og grapefrugt opbevares bedst i en svaleafdelingen, hvor temperaturen er højere end i køleskabet, og hvor de ikke risikerer at få køleskader. Men ferskner er en undtagelse. De holder sig bedst på det koldeste sted i køleskabet, som er på én af de nederste hylder. Her kan du opbevare dem i en plastpose eller i en opbevaringsboks med tætsluttende låg.

 

Sortér de modne fra

Modne ferskner udskiller store mængder ethylen - en gasart, som kan forkorte holdbarheden på omkringliggende frugter og grøntsager. Det har ikke den store betydning ved opbevaring i køleskabet, da kulden nedsætter følsomheden overfor gassen. Men det kan give problemer udenfor køleskabet, hvis du f.eks. opbevarer ferskner i en frugtskål sammen med bananer, som er meget følsomme overfor ethylen. Gassen vil simpelthen “tvangsmodne” bananerne og dermed forkorte holdbarheden.
Men ferskner er også selv meget følsomme overfor ethylen.

 

En enkelt overmoden fersken i en skål med ferskner, kan således få de øvrige til at modne hurtigere, end de ellers ville have gjort
 

Det samme fænomen ser man ved æbler. De udskiller også meget ethylen, og er selv følsomme overfor gassen. Et overmodent æble kan få de øvrige til at modne på rekordtid. Derfor skal modne æbler og ferskner altid sorteres fra - eller spises først!