Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Gulerødder

Gulerødder skal ikke opbevares i grøntsagsskuffer

Friske gulerødder kan holde sig i op til 2 uger, hvis du opbevarer dem på én af de nederste hylder i køleskabet, hvor der er koldest. Her er der nemlig varmere end i resten af køleskabet.

 

Lægger du dem i grøntsagsskufferne i bunden af køleskabet forkortes holdbarheden væsentligt

 

Pak dem ind

Gulerødder er normalt meget robuste over for udtørring, men i køleskabet, hvor der er lav luftfugtighed, mister de hurtigt deres sprødhed, hvis de ikke emballeres. Det kan du undgå ved at opbevare dem i plastposer eller i én af køleskabets store opbevaringsbokse med tætsluttende låg.

 

Gulerødder kan fryses

Gulerødder er velegnede til frysning, men de skal blancheres først: Vask, rens og skær gulerødderne i mindre stykker. Giv dem et kort opkog (ca. 2 min.) i rigeligt vand, og afkøl dem hurtigt i koldt vand. Lad gulerødderne dryppe af, og fordel dem i fryseposer. Blancheringen forhindrer, at gulerødderne ændrer konsistens under frysningen. Uden blanchering risikerer du, at de bliver svampede og seje efter optøningen.