Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Krydderurter

Anvend krydderurter med omtanke

Selvom friske krydderurter skylles godt, vil der altid være bakterier tilbage på dem. Retter hvor persille, dild eller andre krydderurter har været tilsat fra starten, dvs. har været kogt eller stegt med i længere tid, kan uden problemer gemmes til næste dag - eller fryses ned og anvendes senere. Forudsætningen er dog, at retten afkøles hurtigt og opbevares i køleskab. Hvis denne fremgangsmåde er fulgt, bliver persille ikke giftig ved genopvarmning

Ønsker man derimod at gemme resterne af en ret, hvor der er drysset rå persille eller andet grønt over retten ved serveringen, må resten koges grundigt igennem, før den afkøles og sættes i køleskabet.

Anvendes krydderurterne i kolde retter, f.eks. kartoffelsalat, skal retten spises samme dag, den er tilberedt, og opbevares i køleskab indtil servering.

 

Frysetips

Krydderurter skal, i modsætning til andre grøntsager, ikke blancheres inden frysningen. Derfor har de heller ikke så lang holdbarhed. Gemmes de i mere end 5-6 måneder i fryseren, vil de få en hø-agtig smag.
Urterne skylles, og de største stængler pilles fra, inden de lægges i fryseposer og fryses. Når urterne skal bruges, smuldres de i posen og optøes direkte i retten.