Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Mælk

Mælk skal opbevares koldt og håndteres nænsomt

Mælk skal opbevares koldt ved ca. 5°C. I køleskabet er der koldest på de nederste hylder - lige over grøntsagsskufferne og i dørens flaskehylder.

 

Her kan frisk mælk i uåbnet emballage holde sig i 6-8 dage
 

Er emballagen åbnet, kan man imidlertid ikke sige noget præcist om holdbarheden. Den afhænger af håndteringen.

 

Længere holdbarhed

Mælk og mælkeprodukter tåler ikke temperatursvingninger, som f.eks. hvis de hele tiden tages ud og ind af køleskabet - eller står på bordet i længere tid. GRAM anbefaler, at mælk eller fløde til kaffebordet hældes over i en flødekande, så hele kartonen ikke behøver at stå fremme i længere tid. Og rester af mælk bør ikke hældes tilbage i den friske mælk.

 

Optager let smag og lugt

Mælk i åben emballage optager let smag og lugt fra andre fødevarer. Lægger man f.eks. citroner ved siden af mælken, vil mælken komme til at smage af citron. GRAM anbefaler derfor, at mælk og stærkt lugtende fødevarer opbevares hver for sig.