Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Ost

Ost skal opbevares koldt - men nydes tempereret

Ost er fremstillet af mælk, og ligesom andre mælkeprodukter skal den opbevares nederst i køleskabet, hvor der er koldest. På én af hylderne. 
  

Men selvom osten skal opbevares koldt, bør den nydes tempereret

 

 Tag osten ud af køleskabet ca. en time før serveringen. Så får du større glæde af de fine aromastoffer. 

 

Ost kan fryses

En stor skæreost kan med fordel fryses i mindre stykker. Vær dog opmærksom på, at det kun er ost med et fedtindhold på 45+ eller derover, der er velegnet til frysning. Oste med et fedtindhold under 45+ mister i kvalitet ved frysning, idet de bliver tørre og smuldrer efter optøning. Optøningen bør ske langsomt og helst i køleskabet. Ost er fremstillet af mælk, og ligesom andre mælkeprodukter skal den opbevares nederst i køleskabet, hvor der er koldest. På én af hylderne, eller i dørens multibokse, som er specielt velegnede til opbevaring af stærkt lugtende fødevarer. Du kan vende boksene om og bruge dem som osteklokke. De tætsluttende låg forhindrer, at osten påvirker andre fødevarer med smag og lugt, og de holder på fugtigheden, så osten ikke tørrer ud.