Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Salat

Hold salaten sprød i køleskabet

Der er stor forskel på, hvor længe forskellige salattyper kan holde sig friske i køleskabet. Men uanset hvilken type du foretrækker, så får du mest glæde af den, hvis du opbevarer den koldt og ved høj luftfugtighed. Vi anbefaler, at salat opbevares på de nederste hylder i køleskabet - lige over skufferne, hvor der er koldest.

 

Høj luftfugtighed

Salat består af 95% vand, og der skal ikke meget fugttab til, før den bliver slatten og kedelig

 

 Det kan du imidlertid nemt forhindre ved at opbevare salaten i en lukket plastpose. Vær dog opmærksom på, at plastposen skal være rigelig stor, så salaten ikke opbevares for trangt og dermed udsættes for tryk. Sprødheden kan yderligere sikres ved først at skylle salaten, og derefter lægge den, let fugtig, i plastposen.

 

Ikke ved siden af tomater

Selvom salat og tomater har det fint med hinanden i salatskålen, bør de ikke opbevares sammen i længere tid. Modne tomater udskiller ethylen - en gasart, som salat er meget følsom overfor. Udsættes salat for ethylen, vil den få gule blade og en bitter smag. For øvrigt bør tomater aldrig opbevares i køleskabet, hvor de risikerer at få køleskader og miste smag. Tomater skal opbevares i en svaleafdeling, hvor temperaturen er højere end i køleskabet - eller i en skål på køkkenbordet.