Information om brug af cookies

Denne hjemmeside bruger cookies, cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungerer, men de giver også info omkring hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Læs mere om vores cookies og hvordan du sletter dem her


DK

Tomater

Fremhæv aromaen i tomater - og undgå køleskader

Tomater tåler ikke længere tids opbevaring ved lave temperaturer. De modner dårligt, får et glasagtigt udseende og mister smag. Og man risikerer, at de får køleskader.

 

Allerede ved temperaturer under 6°C får tomaterne skader i form af bløde indsunkne pletter

 

For at få størst mulig glæde af tomaterne anbefaler GRAM derfor, at de opbevares i køleskabets grøntsagsskuffer, hvor der er varmest - eller i svaleafdeling/ svaleskab, hvor temperaturen er over 8°C.
Andre eksotiske grøntsager og frugter som f.eks. aubergine, squash, bananer og citroner får også nemt køleskader. Ved mange frugter viser køleskaderne sig som misfarvning samt udtørring af frugtkødet.

 

Opbevares separat

Tomater bør opbevares separat. Ligesom æbler udskiller de ethylen, som påvirker omkringliggende frugter og grøntsager, så de modner før tiden.

 

Tomater kan fryses

Tomater er velegnede til frysning uden forudgående blanchering. Man kan fryse dem hele og flå dem, når de er frosne, eller man kan flå dem inden de fryses. Tomaterne kan også med fordel laves til puré, inden de fryses.