Søgeresultater

Produkter

Grupper

Søgningen gav ingen resultater

Op

gram.dk  /  FAQ  /  Køleskabe og frysere FAQ 

Temperaturen i min fryser er for kold

Ved nedkøling af varer fjerner man varmen omkring varen. Den mest forekomne frysemetode er konventionel frys (også kaldet stille frys): Her sidder fordamperen (kølepladerne) synligt over frysevarerne, der ligger på hylder eller i skuffer. Varmen fra varerne stiger op og opfanges af fordamperen der. Via væsken i kølesystemet, får den fjernet varmen fra det indre af skabet, og fragtet ud bag på, hvor kondensatoren afgiver varmen. Rumføleren der styrer temperaturen inde i skabet, sigter efter en temperatur der holder sig på omkring -18°C. Dette er den normalt anbefalede temperatur til opbevaring af almindelige fødevarer. Denne temperatur vil være rimelig stabil, da der ikke er noget der ændrer den, bortset fra når lågen åbnes og lukkes, og når nye varer lægges ind.

Flere køle og frysesystemer bruger No-Frost system, som virker ved en fordamper, der er monteret bag ved et skjold, og hvor blæseren, sørger for at sende den varme luft hen over fordamperen. Derved opfanges varmen og transporteres ud. Den afkølede luft returneres til fryserummet. Når kompressoren kører, er fordampertemperaturen omkring -28°C i luftstrømmen, men dette er ikke udtryk for den temperatur der vil være i varerne. Skal man måle temperaturen i et No-Frost skab, skal termometeret derfor pakkes godt ned mellem varerne.

Det konventionelle skab skal afrimes en gang imellem, for at fjerne den is der kommer over tid, som følge af, at der bliver lukket en masse fugtig luft ind, fra rummet hvor den står, (køkken, baggang etc.) og denne luftfugtighed er kondenseret og frosset fast indvendig i fryseren.

No-Frost skabe er udsat for præcis de samme fysiske rammer, men sørger selv for at fjerne denne is ved at foretage en afrimning ca. en gang i døgnet. Under afrimningsfasen kommer temperaturen på fordamperen op på +10°C, og også her, når der er varmest i fryseren, skal varerne kunne garanteres en max temperatur på -18°C.  For at opnå dette skal driftstemperaturen i et No-Frost skab ligge på ca. -21°C

En sådan varetemperatur er derfor helt naturlig, og en meget lav målbar temperatur, vil heller ikke være noget helt usædvanligt.

Har du brug for mere hjælp

Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Så er der meget mere hjælp at få:

Alle FAQ omkring køleskabe og frysere

Find din betjeningsvejledning

Kontakt os via kontakt formular

Disclaimer

Alle råd og vejledninger på GRAMs hjemmeside må bruges på eget ansvar. Er du det mindste i tvivl om dit produkt, vil vi rigtig gerne hjælpe dig.