Søgeresultater

Produkter

Grupper

Søgningen gav ingen resultater

Op

gram.dk  /  FAQ  /  Ovne, komfur og kogeplader FAQ

Hvad er forskellen på glaskeramisk og induktionskogeplade

Et komfur er, uanset hvilken slags, et modul bestående af ovn og kogeplade, samt en lille opbevaringsskuffe. Ovnen kan have forskellig størrelse og funktioner. Kogepladen fås som glaskeramisk, induktion, gas samt masseplade.

På keramiske komfurer er kogepladen forsynet med varmelegemer under glasset, der sender strålevarmen op under kogegrejet. Disse kan give et mere eller mindre kraftigt rødt lysskær, alt efter valget af zoner.  Keramiske kogeplader er helt lydløse, men bliver meget varme, da varmen kommer nedefra og sendes gennem glasset. Opvarmningen sker stille og roligt.

Induktionskomfurernes kogeplade består af induktionsmoduler af forskellig slags. Disse moduler får opvarmningen til at foregå meget hurtigt ved hjælp af elektromagnetisme.

Induktionsmodulerne har den fordel, at de ikke varmer glasset op, men kun bunden af kogegrejet. Bliver glasset varmt, skyldes det derfor ikke zonen, men at varmen breder sig fra kogegrejets bund.

Elektronikken til induktionszoner er afhængig af at blive kølet ned, hvorfor der under madlavning forekommer en brummelyd fra blæseren. Desuden kan der forekomme lyde hvis kogegrejet ikke står helt plant ned på glaspladen. Eller mellem to stykker kogegrej hvis de står meget tæt. Dette sker typisk ved kogegrej med specielt stort indhold af rustfrit stål. For at undgå dette, kan man vælge en placering lidt længere fra hinanden.

Har du brug for mere hjælp

Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Så er der meget mere hjælp at få:

Alle FAQ omkring ovne, komfur og kogeplader

Find din betjeningsvejledning

Kontakt os via kontakt formular

Disclaimer

Alle råd og vejledninger på GRAMs hjemmeside må bruges på eget ansvar. Er du det mindste i tvivl om dit produkt, vil vi rigtig gerne hjælpe dig.