Søgeresultater

Produkter

Grupper

Søgningen gav ingen resultater

Op

gram.dk  /  FAQ  /  Ovne, komfur og kogeplader FAQ

Hvilke gryder passer til induktion?

For at induktionen skal virke, er det afgørende, at der er et solidt stykke jern i bunden af kogegrejet.

Typisk er der en jernskive, som har til formål at danne varmen.

Derudover består kogegrej typisk af rustfrit stål for at se pæn ud og lette rengøringen, samt af noget aluminium for at forbedre varmefordelingen i kogegrejet.

Kombinationen af dette, er forklaringen på, hvordan kogegrejet opfører sig, både med hensyn til hvordan det lyder under brug, men især hvor godt og hurtigt det er til at varme madvarerne op. Jo mere jern der er i bunden, jo hurtigere og mere effektivt varmer det op.

Dette vil være rigtig godt hvis opgaven består i at koge en mængde vand. Men hvis der skal laves risengrød vil det ikke være hensigtsmæssigt, at kogegrejet bliver alt for varm. Til dette formål findes der kogegrej som er blevet udstyret med en tyndere jernskive, og som derfor ikke kan blive så varm.

Spørgsmålet er derfor ikke, hvilket kogegrej der passer til induktion, men mere hvad det er, man har behov for. Drejer det sig om tilberedning af mad der let brænder på eller om det drejer sig om at kunne aftage en mængde effekt. (høj/lav effekt)

Systemet til genkendelse af kogegrejet fungerer på den måde, at elektronikken registrerer når der kan afsættes en vis mængde effekt til dette kogegrej.

Dette bevirker at hvis der anvendes et stykke kogegrej med for ringe mulighed for optagelse af effekt, vil zonen registrere dette, som om der ikke findes kogegrej i nærheden og lukke ned for energien, samtidig med at symbolet for manglende kogegrej vises (U)

 

Se guide til valg af kogegrej

 

Har du brug for mere hjælp

Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Så er der meget mere hjælp at få:

Alle FAQ omkring ovne, komfur og kogeplader

Find din betjeningsvejledning

Kontakt os via kontakt formular

Disclaimer

Alle råd og vejledninger på GRAMs hjemmeside må bruges på eget ansvar. Er du det mindste i tvivl om dit produkt, vil vi rigtig gerne hjælpe dig.