Tilbage

Spørgsmål

Hvad er forskellen på glaskeramisk og induktionskogeplade?

Keramiske kogepladen er forsynet med varmelegemer under glasset, der sender strålevarmen op under kogegrejet. Disse kan give et mere eller mindre kraftigt rødt lysskær, alt efter valget af zoner.  Keramiske kogeplader er helt lydløse, men bliver meget varme, da varmen kommer nedefra og sendes gennem glasset. Opvarmningen sker stille og roligt.

Induktions kogeplader består af induktionsmoduler af forskellig slags. Disse moduler får opvarmningen til at foregå meget hurtigt ved hjælp af elektromagnetisme.
Induktionsmodulerne har den fordel, at de ikke varmer glasset op, men kun bunden af kogegrejet. Bliver glasset varmt, skyldes det derfor ikke zonen, men at varmen breder sig fra kogegrejets bund.
Elektronikken til induktionszoner er afhængig af at blive kølet ned, hvorfor der under madlavning forekommer en brummelyd fra blæseren.
Desuden kan der forekomme lyde hvis kogegrejet ikke står helt plant ned på glaspladen. Eller mellem to stykker kogegrej hvis de står meget tæt. Dette sker typisk ved kogegrej med specielt stort indhold af rustfrit stål. For at undgå dette, kan man vælge en placering lidt længere fra hinanden.

Kan vi hjælpe med andet?

Betjeningsvejledninger
Find din GRAM Betjeningsvejledning her
Anmod om service
Bestil Garanti- og servicebesøg
Tilbehør
Find tilbehør til dit GRAM produkt
Kontakt os
Kontakt os hvis du har behov for hjælp